Jacqueline Westerouen van Meeteren

"Als partnermanager gaat Jacqueline geen uitdaging uit de weg."

Lees hier wat werken bij Company.info volgens haar zo leuk maakt.

Jacqueline Westerouen van Meeteren is sinds 2019 partnermanager. Ze is het gezicht van de partners en integraties van Company.info. Die rol van dedicated partnermanager CRM bestond voor haar komst nog niet, dus ze heeft ‘m zelf vormgegeven. Laat dat nou perfect bij Jacqueline passen. Geen uitdaging is haar te spannend. “Als ik iets wil, ga ik er voor de volle 100% voor!”

Verder ontwikkelen op onbekend terrein

Haar avontuur bij Company.info begon met een berichtje van een recruiter van FD Mediagroep. “Ik had op dat moment een andere baan en was daar eigenlijk nog niet klaar. Maar dit kwam voorbij en ik dacht: ‘dit is vet, dit wil ik’”, vertelt ze enthousiast.

Vooral doordat de functie nieuw was en omdat data integreren in softwarepakketten een grote rol speelde. “Bij mijn vorige werk ging ik de financiële en technische kant op. Niet heel logisch als je weet dat ik Communicatie heb gestudeerd. Toch tekent dat mij juist. Ik zoek graag iets nieuws op waar ik mezelf in kan ontwikkelen. Bij Company.info had ik dat gevoel. Het leek mij superinteressant om me te verdiepen in data en integraties in softwarepakketten”, legt ze uit.

Meteen een goede klik

Naast het inhoudelijke deel was ze ook meteen enthousiast op sociaal vlak. Jacqueline: “Tijdens het gesprek met Henk-Jaap - manager Partnerships - voelde ik gelijk een goede klik. Dat vind ik heel belangrijk als je met z’n tweeën een team gaat vormen. Na het gesprek wilde ik niets liever dan de functie krijgen.” Dolblij was ze dus toen ze het goede nieuws hoorde.

Van integraties bouwen tot samenwerken met ‘techies’

Wat ze het mooist vindt aan haar werk? Daar heeft Jacqueline zo een antwoord op: “Integraties bouwen met een partner vind ik verreweg het leukste wat er is. Samen kijken we dan naar welke data we in de integratie via API’s gaan ontsluiten, hoe de integratie eruit komt te zien en hoe we ‘m in de markt gaan zetten. Dat geeft me energie. En ik vind het leuk om de processen eromheen op te zetten. Daarna van klanten horen dat de integratie goed werkt en er goed uitziet is natuurlijk de kroon op mijn werk”, vertelt ze.

Ook werken met ‘techies’ vindt Jacqueline leuk. “Sowieso vind ik het gaaf om met hele diverse mensen samen te werken. Dat is bij Company.info zeker het geval. In mijn rol als Partnermanager schakel ik onder andere met Marketing, Service, Sales en Tech. Dankzij hen leer ik allemaal nieuwe dingen en kom ik tot nieuwe inzichten.”

Locomotief die maar doorgaat

Sinds dit jaar is Jacqueline Team Lead Partners, wat haar het gezicht van alle integraties maakt. Daarvoor werkt ze samen met Nimmi, Partnermanager integraties. “Ik mag nu meer bepalen hoe ik alles doe. Dat vind ik heel fijn. Ook denk ik mee over het grote plaatje: hoe ik in mijn functie en met mijn partnerships kan bijdragen aan de hogere doelen van Company.info.”

Is er ook een nadeel aan al dat leuks? “Ik ben een beetje een locomotief die maar doorgaat”, lacht Jacqueline. “Maar ik moet wel mijn medereizigers meenemen. Ik vind het heerlijk om op een eiland te werken, maar de dynamiek is nu wel anders. Dat is mijn uitdaging.”

Partnermanager Jacqueline: “De sfeer is altijd positief” | Werken bij Company.info

Positieve sfeer en veel vertrouwen

Ook over de interne samenwerking en sfeer is Jacqueline meer dan tevreden. “Iedereen is altijd bereid om te overleggen. Ook helpen collega’s me regelmatig om met de juiste mensen in contact te komen. De sfeer is hartstikke positief: iedereen gaat fijn met elkaar om. Die onderlinge verbinding is er altijd, of het nu tijdens het werk, de lunch of een activiteit is. Ik heb het binnen de organisatie onwijs naar mijn zin.”

Dat is niet alleen aan de sfeer, maar ook aan het vertrouwen te danken. “Iedereen zit er serieus in en vertrouwt op elkaars expertise. Natuurlijk krijg je af en toe kritische vragen. Maar als je dan met goed onderbouwde antwoorden komt, vertrouwt iedereen op jouw kunnen. Dat vind ik heel fijn”, vertelt ze.

Waardevolle samenwerkingen met partners

Jacqueline is het meest trots op haar samenwerkingen met ACI voor de Microsoft Dynamics-app en Appsolutely voor de Salesforce-app. “Deze apps gaan als een trein en veel mooie namen gebruiken ze, van grote tot kleine bedrijven. Vooral de CRM App voor Microsoft Dynamics gaat hard. Sinds deze beschikbaar is in de Appsource van Microsoft krijgen we veel downloads van nieuwe klanten binnen. Het maakt me trots dat we met elkaar bij Company.info en met de partners zulke goede en mooie producten neerzetten!”